L'Ajuntament d'Olocau implementa el Pla Comarcal de Drogodendencia i altres trastorns addictius.

La “Mancomunitat del Turia” ha engegat un nou Pla Comarcal de Drogodependència i altres trastorns addictius.

L’objectiu és planificar i coordinar les actuacions que en aquesta matèria es duran a terme fins al 2021 en els 17 municipis del Camp del Turia per part de la UPCCA (Unitat de prevenció de conductes addictives de la mancomunitat)

El programa té com a finalitat engegar una sèrie d’accions formatives per als nens i joves, mares i pares, i personal relacionat amb l’educació, per prevenir el consum de drogues, conscienciar dels seus efectes i de les seves conseqüències, i d’altres accions que puguin generar trastorns addictius generats per la dependència i/o ús indiscriminat de telèfons mòbils, consoles de joc, etc. Cada mes es desenvoluparan diferents activitats relacionades amb un dels 12 lemes triats per titular-les i abordar cada problema.

Dilluns passat 22 de gener es va realitzar la primera reunió de treball en el nostre municipi, en la qual van estar presents el nostre alcalde Antonio Ropero, la responsable d’assumptes socials Susi Tarongers, la directora del col·legi Eva Ragel, policia local d’Olocau (interina), Inma Ibáñez. En aquesta reunió es va presentar el pla de treball amb les accions que es duran a terme en el municipi. En el mes de gener, el lema està vinculat al consum d’alcohol. “Tu marques el grau”. Pròximament s’informarà sobre les activitats que es desenvoluparan.

Segons Antonio Ropero, alcalde d’Olocau, l’Ajuntament posarà tot l’esforç i mitjans possibles per al desenvolupament d’aquests plans, que tenen una gran importància, i que repercuteixen directament en el futur, l’educació i/o benestar dels nens, joves i famílies del nostre municipi.